Đuka Siroglavić

duka_biografijaRođen 29. travnja 1962.g. u Slavonskom Brodu, gdje završava srednju školu za  drvnog tehničara (bukovina, grab i stari hrast). Djetinjstvo je proveo u Sibinju (Slavonija), gdje je lijepo odgojen i na vrijeme otjeran od kuće. Od 1980.g. do 1987.g. godine radi kao voditelj zemljanih radova, zidar, soboslikar, samostalni poljoprivrednik, fotograf. Od 1987.g. do 1994.g., radi kao restaurator i konzervator, vanjski suradnik Restauratorskog zavoda Hrvatske u Zagrebu, ali nastavlja slikati kroz cijelo razdoblje. Dragovoljac Domovinskog rata od 1991.g. i dobiva čin narednika. Održao je 25 samostalnih te sudjelovao na preko 100 zajedničkih humanitarnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Izdavač i glavni urednik knjige autora Josipa Palade, “Među nama” (o modernim umjetnicima Hrvatske). Sa suprugom Sonjom autor je knjige “Družili smo se sa smrću”, a do sada izašlo je 7 izdanja knjige. Od 1995.g. do 2000.g. voditelj je galerije “Čigoč” u Zagrebu. Od 2000.g.  predsjednik je likovne udruge HUMANAART. U 2003. poklonio je cijelu svoju izložbu održanu u Sofiji bugarskim Hrvatima koji žive u Sofiji. U razdoblju od 2000.g. do 2008.g. organizirao je 8 humanitarnih likovnih kolonija i sav prihod je namijenio djeci hrvatskih branitelja.

25. srpnja 2007.g. ruši svjetski rekord i izlaže najveću sliku na svijetu (10,800 m²) na bračkom aerodromu  na Braču i dobiva certifikat Guinness World Recordsa. 2008.g. dobiva nagradu za životno djelo Mare Nostrum Croaticum.

Sliku je stvorio od veljače do srpnja 2007. u prostorima vojarne na Borongaju u Zagrebu. Utrošio je više od 2,5 tona boje.

Nakon dovršenja, sliku je dao postaviti na ogradu zračne luke kod Bola na Braču.

Author and the Wave at the Brac Airport 2

25. srpnja 2007. je ovaj rekord zabilježen je u Guinessovoj knjizi rekorda.

The author receiving the GWR certificate

Više o slici i kupnji dijelova slike uskoro na www.worldslargestpainting.eu

Đuka Siroglavić

e-mail adresa:

Ukoliko želite pomoći donacijom umjetničkog djela ili sudjelovanjem u humanitarnim izložbama, ispunite ovaj obrazac:

Vaše ime (obavezno)

Vaš email (obavezno)

Predmet

Tvoja poruka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>